header-image

Yeminli Tercümanlık 13.04.2023

Acil Tercüme

Acil tercüme bazı durumlarda son derece gerekli bir hizmet olarak ön plana çıkmaktadır. Bu hizmeti her tercümanlık bürosu sunmamaktadır. Acele çeviriler için, hizmet almayı planladığınız büro veya kuruluşun gerekli tercüman donanımına sahip olması gerekmektedir.

Acil tercüme bürosu seçenekleri, kendilerine yönlendirilen iş taleplerini müşterinin istediği tarihte bitirmeye odaklanmıştır. Bazen resmi veya özel yazışmaların hızlı bir şekilde yapılması veya çevirilerinin kontrol edilmesi gerekmektedir. Arapça , Almanca veya İngilizce tercüme hizmeti gibi seçenekler, ilgili bürolar tarafından sunulmaktadır. Benzer şekilde tez gibi akademik çeviri seçenekleri de acele tercüme kapsamında yer almaktadır. Acil çevirilerin kapsamı veya içeriği, kişilerin talepleriyle doğru orantılı olarak değişiklik gösterebilmektedir.

Acil Tercüme Ankara

Ankara; bulunduğu konum, nüfus ve iş seçenekleri itibariyle çok sayıda acil çeviriye ihtiyaç duyulan bir şehirdir. Öğrenciler, iş insanları, devlet kurumu çalışanları veya yurt dışı ile yazışma yapan kişiler bu tercüme tipine son derece yüksek bir düzeyde rağbet göstermektedir. En hızlı tercümelere en uygun fiyatlarla erişmek için Sincan Tercüme ile iletişime geçebilirsiniz. Üstelik bunun için Sincan’da veya Ankara’da yaşamanız gerekmemektedir.

Günümüzün dijital olanakları mesafe bariyerini ortadan kaldırmaktadır. Bu sayede hangi ülkede veya bölgede yaşıyor olursanız olun tercüme hizmeti alabilirsiniz. Örneğin çevirisini yapmak istediğiniz belge kâğıt formatındaysa, onu dijital ortama aktarıp pdf formatına çevirerek e-posta üzerinden gönderebilirsiniz. Böylece mesafe bariyerini ortadan kaldırabilirsiniz.

Tercümanlık hizmetleri sayesinde bölgesel olarak farklı kültürlere sahip insanlar arasında iletişim bağları kurulmakta ve böylece yeni olanaklar mümkün olmaktadır. Peki Türkiye’nin en iyi tercüme büroları hangileridir? En iyi büroların potansiyel müşteriler nezdinden öne çıkan özellikleri; hızlı, doğru ve ekonomik olmalarıdır.

    Noter Onaylı Tercüme Nasıl Alınır?

    Yeminli tercüman nereden alınır? Bahsi geçen tercümeleri aslında noter, resmi bir kurum olarak onaylamamaktadır. Çeviriler, yemini noterde bulunan tercümanlar tarafından kontrol edilmekte ve onaylanmaktadır. Günümüzde pek çok resmî kurum, farklı kurumlarla yazışmakta ve iletişim kurmaktadır. Bu yazışmaların bir kısmı farklı ülkedeki resmî kurumlarla veya şirketlerle gerçekleşmektedir. Bu nedenle farklı diller arasında bir çeviri hizmeti zorunlu hale gelmektedir.

    Resmi tercümeler genellikle farklı devlet kurumları veya bu kurumlar ile özel şirketler arasındaki yazışmalarda tercih edilmektedir. Tercüme bürolarının önemli bir işlevi de gizlilik ve güvenlik odaklı hareket etmeleridir. Çevirisi yapılacak olan metin veya belgenin gizliliği, kurumlar açısından önemli bir husustur. Sonuç olarak bu metinler şirket sırlarını veya başka hassas bilgileri içerebilmektedir.

    Yeminli Tercüman Ücreti Ne Kadar?

    Yeminli tercüman ücretleri, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Genellikle bu ücretler, çevrilecek belgenin uzunluğu, zorluk derecesi, aciliyet durumu ve tercümanın uzmanlık alanı gibi faktörlere göre belirlenir. Yeminli tercüme, profesyonel bir hizmettir. Kaliteli bir tercüme, resmî belgelerinizi güvenle kullanmanızı sağlamaktadır.

    Noterde tercüman var mı? Noterde tercüman bulunmaz ve tercüme hizmetleri verilmez. Ancak daha önce de sözünü ettiğimiz üzere noter, ilgili tercümanların yeminlerini bıraktıkları kurumdur. Noter tasdikli çevirmenler genellikle doğrudan çeviri yapmazlar. Bunun yerine yapılan çevirilerin doğruluğunu ve güvenilirliğini kontrol ederler. Ancak elbette alınan işin niteliğine göre bu tercümanlar farklı projelerde çeviri de yapabilmektedir.

    Doğru çeviri, etkili bir yazılı ve sözlü iletişimin anahtarıdır. Bu sayede örneğin farklı ülkelerde yer alan şirketler arasında güçlü bağlar kurulabilmektedir. Çevirinin profesyonel bir şekilde yapılması, çeviri metninde yer alan kelimelerin doğrudan ilk anlamıyla çevirisi yerine anlamına göre çevirisini kapsamaktadır. Böylece asıl aktarılmak istenen düşünce ilgili kişilere ulaşabilmektedir.

    header-image
    Bize Ulaşın

    1. OSB. Ahi Evran Mahallesi ASO Bulvarı Sinova
    İş Merkezi Kat: 1 No: 4/52 Sincan/ANKARA

    2023

    Tüm hakları saklıdır.