header-image

Yeminli Tercümanlık 13.04.2023

Sincan Tercüme

Sincan tercüme faaliyetlerinin yürütüldüğü çeşitli büroların olduğu bir ilçedir. Metropol şehir Ankara’nın yoğun nüfuslu bir bölgeleri arasındadır. Bir tercüme bürosu , yazılı, sözlü veya yeminli çeviri yapabilir. Ayrıca yapılan çevirilerin doğruluğunu da kontrol edebilir.

Sincan tercüme bürosu ne iş yapar? Tercüme hizmeti ; müşterinin talepleri doğrultusunda şekillenmektedir. Örneğin uluslararası katılımcıların olduğu bir konferanstaki Türkçe sunum, sesli olarak İngilizce diline çevrilebilir. Çeviriler yazılı olarak da yapılabilir. Örneğin Türkçe bir ödev içeriğini Almancaya çevirmek gerekebilir. Firmamız, istenilen tüm çevirileri mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirmektedir.

Sincan OSB Tercüme

OSB olarak da biline organize sanayi bölgeleri, çok sayıda şirketi bünyesinde barındırır. Bu şirketlerden pek çoğu yurt dışı merkezli şirketlerle çalışır. Dolayısıyla şirketler arasındaki yazışmaların iyi bir şekilde tercüme edilmesi, gelecekteki iş potansiyelini de doğrudan etkiler. Nokta atış çeviriler için Sincan Tercüme’ye güvenebilirsiniz. Firmamız yeminli tercüman da çalıştırmakta ve işlemlerinizi hızlıca gerçekleştirmektedir.

Tercüme konusunda aslında pek çok iş bir arada yapılır. Yazılı tercüme , sözlü veya spontane tercüme gibi hizmetler bir arada sunulabilir. Ayrıca noterde yemini bulunan onaylı tercümanlar da genellikle resmi çevirilerin kontrolünden sorumludurlar. Önemli belgeler bu çevirmenlerin denetiminden geçerler.

Çeviri deyip geçmeyin! Dünya üzerinde konuşulan çok sayıda dil vardır. Her dilin kendine özgü kuralları olabilir. Bu dillerden bir kısmı birbirlerine, diğerlerine kıyasla daha fazla benzerler. Ortak kelimelerin sıklığı ve dilbilgisi kuralları açısından gözlenen benzerlik bunlara örnek olarak verilebilir. Nitekim dünya üzerindeki dillerin bir kısmı aynı dil ailesine mensuptur. İngilizce, Arapça, Almanca veya İbranice…. Çok sayıda dil, çok sayıdaki belge için çevrilebilir. İşi profesyonellere bıraktığınızda en doğru ve hızlı çevirilere ulaşabilirsiniz.

Ankara Sincan Tercüme Bürosu

Tercüme bürolarının verdiği hizmetlerden daha önce söz etmiştik. Bunlardan biri de oldukça merak edilen yeminli tercüme işlemidir. Sincan yeminli tercüman büroları sayesinde çevirileri kontrol ettirebilir veya en yüksek doğrulukta çeviriler hazırlatabilirsiniz. Sincan noter seçeneklerinin de fazlaca bulunduğu bir bölgede olarak noter yeminli tercüman sayısı yeterli düzeydedir.

İşletmemiz tercüme faaliyetlerinin her alanında çalışmalarını yürütmektedir. En kaliteli çevirileri en uygun fiyatlara bulmak isteyenlerin uğrak yeri olan büromuz, nitelikli personelleriyle hizmet vermektedir. Metinlerinizi bize elektronik ortamda veya basılı olarak ulaştırabilirsiniz. Herhangi bir belge veya içeriğin çevirisini yapmak mümkündür. Hatta öyle ki eski çağ dillerini bilen kişiler, bazı çivi yazılı tabletleri dahi çevirebilmektedir. Noter tercüme yapıyor mu? Hayır, çeviri işlemini tercümanlar yapmaktadır. Ancak bazı tercümanlar, noterden onay alabilmektedir. Bu amaçla notere yeminlerini bırakmaktadırlar.

Noter Onaylı Tercüme Nasıl Alınır?

Noter onaylı tercüme almak, resmi bir belgenin ya da metnin bir yabancı dilden başka bir dile çevrilmesi ve bu çevirinin bir noter tarafından onaylanması işlemidir. Noter onaylı tercüme, genellikle yasal, hukuki veya resmî belgelerin yabancı dildeki versiyonlarının resmi bir doküman olarak kabul edilmesi gerektiğinde kullanılır.

Noter onaylı tercüme ne kadar sürer? Süre konusu belgelerin miktarına, karmaşıklığına ve diline göre değişiklik gösterebilir. Ancak genellikle süreç birkaç gün içinde tamamlanmaktadır. Acil bir ihtiyacınız olduğunda ise tercüme bürosuyla veya doğrudan tercümanla iletişime geçerek işlemin hızlandırılmasını rica edebilirsiniz. Bu konuda ek ücretler karşılığında acele çeviri hizmeti sunup sunmadıklarını sorabilirsiniz.

Tercüme kaç TL? Bazı diller birbirlerine oldukça uzaktır. Bu dillerde yazılmış içerikleri birbirlerine çevirmek daha zor olabilir. Ayrıca bazı metinler sadece bir saatte çevrilebilirken bazıları için bir hafta geçmesi gerekebilir. Sözlü çeviri yapan tercümanlar ise görece zahmetli sayılabilecek bir işi yerine getirmektedir. Görüleceği üzere her çeviri hizmeti aynı şekilde yapılmamaktadır. Bu nedenle ücret konusu da değişiklik göstermektedir.

header-image
Bize Ulaşın

1. OSB. Ahi Evran Mahallesi ASO Bulvarı Sinova
İş Merkezi Kat: 1 No: 4/52 Sincan/ANKARA

2023

Tüm hakları saklıdır.