header-image

Yeminli Tercümanlık 13.04.2023

Tercüme Anlam

Tercüme anlamı çeviri kelimesiyle doğrudan ilişkilidir. Bu kavram, çeşitli metin veya belgelerin orijinal dilden farklı bir dile çevirisini ifade etmektedir. Tercümelerin sözlü, yazılı veya yeminli gibi farklı türleri olabilmektedir. Bir tercüme bürosu, pek çok talebi hızlı şekilde karşılayabilir.

Tercüme anlamı ne ifade etmektedir? Yazılan veya konuşulan bir belgeyi, farklı dillere çevirme işi tercüme olarak tanımlanabilmektedir. Tercüme etmek ise çeviri eylemini icra etmektedir. Tercüme edilen bir metin, artık ilgili dilde okunmaya veya kullanılmaya hazır demektir. Çeviriler günümüzde sesli/sözlü ya da yazılı olarak yapılabilmektedir. Örneğin anlık çeviri hizmeti uluslararası toplantılar ve konferanslar için oldukça önemlidir.

Tercüme Anlamı Nedir?

Günümüzde çok sayıda ülke bulunmakta ve birçok dil konuşulmaktadır. Farklı şirketler arasındaki iş birliklerinin gelişmesi ve yeni iş olanaklarının ortaya çıkabilmesi için tercüme, son derece önemli bir faaliyettir. Tercüme işiyle profesyonel bir şekilde uğraşan kişilere tercüman denilmektedir. Tercümanlık büroları, bu alanda hizmet vermekte olan işletmelerdir.

Tercümeler aklınıza gelebilecek tüm metin türleri için yapılabilir. Bazen yazılı bazense sözlü tercümeye ihtiyaç duyulabilir. Kritik önemdeki belgeler ya da resmi evraklar içinse yeminli tercümeye gereksinim duyulabilmektedir. Böylece profesyonel bir çevirmen tarafından doğruluğu onaylanmış bir çeviriye sahip olabilirsiniz. Aşağıdaki listeden tercümesi yapılabilen bazı metin türlerini bulabilirsiniz.Sözlü çeviriler ise aklınıza gelebilecek tüm konuşmalar için yapılabilmektedir. Bu hizmet anlık çeviri şeklinde sunulabileceği gibi konuşma/ses kayıtları varsa daha sonradan da yapılabilmektedir. İngilizce tercüme , genel anlamda en çok tercih edilen çeviri hizmetidir. Çeviriler her dilde ve her metin türünde gerçekleştirilebilir

  • Bilimsel makaleler
  • Tez ve ödevler
  • Resmi yazışmalar
  • Eski belgeler
  • Konuşma kayıtları

Tercüme Etmek Ne Demek?

Tercüme nedir? Daha önce de sözünü ettiğimiz üzere farklı içeriklerin farklı dillere çevrilmesidir. Çeviri, sözlü olarak anlık şekilde yapılabileceği gibi yazılı belgelerin çevrilmesi şeklinde de gerçekleştirilebilmektedir. Dil bariyerini ortadan kaldırmak ve yeni fırsatlara yelken açmak için siz de çeviri hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

Tercüme sırasında dikkat edilmesi gereken hususlardan biri metinlerin veya belgelerin farklı dillerdeki anlamlarını koruyarak aktarmalarına dikkat etmektir. İletişimdeki dil bariyerlerini aşmak, farklı kültürler arasında bilgi paylaşımını da kolaylaştırmaktadır. Tercüme eş anlamı nedir? Tercümenin çeviri olarak ifade edilebileceğinden daha önce söz etmiştik.

Kaliteli bir çeviri hizmeti pek çok faydayı da beraberinde getirmektedir. Bunlardan ilki yeni iş fırsatlarının ortaya çıkma potansiyelidir. Farklı şirketlerin birbirleriyle kurdukları etkileşim yeni projelere ve olanaklara da kapı aralayabilmektedir. Kişi bir tez çalışması ya da bilimsel bir araştırma için de çeviriye ihtiyaç duyabilir. Bu çevirilerin başarılı bir şekilde yapılması, çalışmanın başarısını da etkileyecektir.

Mütercim Ne Anlama Gelmektedir?

Mütercim, kelime anlamı itibariyle bir dili sözlü veya yazılı olarak başka bir dile çeviren kişiyi ifade etmektedir. Mütercim tabiri, profesyonel olarak dil çevirisi yapan kişilere atıfta bulunmak için kullanılmaktadır. Mütercimler, farklı diller arasında iletişimi sağlamak ve metinlerin anlam bütünlüğünü koruyarak başka bir dile aktarmak konusunda uzmanlaşmışlardır.

Türkçe çeviri maliyeti nedir? Çeviriler içeriğine, türüne ve uzunluğuna göre fiyatlandırılmaktadır. Yeminli tercüme gibi hizmetlerin ücretlendirilmesi daha farklı kriterlere göre gerçekleştirilmektedir. Dolayısıyla her belge veya içerik için tek bir ücret vermek mümkün olmamaktadır. Bu durum kelime veya cümle sayısı için de geçerlidir.

Çok sayıda teknik terim içeren bilimsel bir makalenin çevirisi ile rahat okunabilen bir otobiyografinin çevirisi de farklı olmaktadır. Sincan Tercüme’ye, çevrilmesini istediğiniz belgeleri ileterek fiyat teklifi alabilirsiniz. Bu amaçla web sayfamızın teklif al bölümünü kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Türkçe İngilizce Çevirici

Türkçe’den İngilizce’ye çeviri de ülkemizde sık talep edilmektedir. Türkçe bir içerik, mailin yanıtlanması, bir makalenin yazılması veya bir kitabın yazılması şeklinde oluşturulabilmektedir. İnsanlar, oluşturdukları içeriklerin dünya genelinde görüntülenip anlaşılmasını isteyebilir.

Doğru bir çeviri sayesinde dünya geneline hitap etmek ve olumlu dönüş almak mümkündür. Bir şirkete veya üniversiteye başvuru yapmak isteyebilirsiniz. Hatta belli bir ölçüde dil bilginiz de olabilir. Ancak doğru noktaların öne çıkarıldığı hatasız bir çeviri, olumlu dönüş alma olasılığınızı yükseltebilir.

Türkçe – İngilizce çeviri için belli başlı programlar da bulunmaktadır. Yazılımsal çeviriler ne yazık ki tam ve doğru bir çeviri gerçekleştirmekten uzaktır. Çeviri algoritmaları henüz geliştirilme aşamasındadır. Ancak ilgili dile hâkim profesyonel tercümanlar sayesinde, çevirinin doğruluğu noktasında da içiniz rahat olur.

header-image
Bize Ulaşın

1. OSB. Ahi Evran Mahallesi ASO Bulvarı Sinova
İş Merkezi Kat: 1 No: 4/52 Sincan/ANKARA

2023

Tüm hakları saklıdır.