header-image

Yeminli Tercümanlık 13.04.2023

Tercüme Bürosu

Tercüme bürosu hizmetleri, günümüz dünyasında önemli bir gereklilik olan yabancı dile yönelik çevirileri kapsamaktadır. Çeviri hizmetleri sözlü veya yazılı olarak gerçekleştirilebilmektedir. Ankara’daki tercüme ofisi seçenekleri arasında, sunduğu farklı dillerdeki çevirilerle öne çıkan bürolar mevcuttur.

Tercüme bürosu nedir? Bir büro veya ofis; sözlü çeviri, yazılı çeviri, yeminli tercümanlık gibi hizmetler sunmaktadır. Tercümanlık bürosu hizmetlerinin önemli bir kısmı uzaktan da verilebildiği için hizmeti almak isteyen kişinin yaşadığı bölge önemli değildir. Örneğin .pdf veya .docx formatındaki bir belge e-posta üzerinden büroya iletilebilir. Aynı şekilde, büro tarafından tercümesi gerçekleştirilen dosya kişiye iletilir.

Tercüme Bürosu Nasıl Açılır?

Tercümanlık bürosu açmak isteyen kişi veya bu kişinin ekibi belli dil becerilerine sahip olmalıdır. Yabancı dil portföyü ne kadar geniş olursa verilen hizmetin kapsamı da o kadar artacak ve hizmetler daha geniş bir kitleye hitap edecektir.

Büro çalışanlarının geniş bir alana hâkim olması da çevirilerin kalitesini olumlu şekilde etkileyecektir. Örneğin hukuk, tıp ve bilişim alanlarına yönelik hakimiyet, ilgili alanlardaki çevirilerin kalitesini de etkileyecektir. Profesyonel tercümanlarla iş birliği yapmak büro açısından avantajlı olacaktır.

Tercüme bürosu açmadan önce kapsamlı bir iş planı hazırlamak ve pazar araştırması yapmak önemlidir. Hangi dil kombinasyonlarına odaklanılacağı önceden belirlenmeli ve potansiyel müşterilerin ihtiyaçları analiz edilmelidir. Rekabet analizi yaparak benzersiz bir değer önerisi geliştirebilirsiniz. Türkiye’nin en iyi tercüme büroları hangileridir?

En iyi büroların özelliklerini tanımlamak için bazı kriterlerden yararlanılabilir. Örneğin çeviri süresi, verilen hizmetin türü ve niteliği bu kapsamda değerlendirilebilir. Bazı bürolar, sesli tercümanlık ve noter onaylı yeminli tercümanlık gibi hizmetleri toplu olarak sunabilmektedir. Sincan Tercüme olarak alanlarında yetkin ekibimizle birlikte çalışıyor ve farklı tercüme hizmeti seçeneklerini vatandaşlarımızla buluşturuyoruz

Ankara En İyi Tercüme Büroları

Tercüme alanında faaliyet gösteren bürolar belli yeterliliklere sahip olmalıdır. Bunların kapsamından daha önce söz etmiştik. Bir büroda olması gereken tüm hizmetlere Sincan Tercüme aracılığıyla ulaşabilir ve yüksek kalitede hizmet alabilirsiniz. Ankara’da bir çeviri bürosu seçerken dikkat edebileceğiniz bazı faktörleri aşağıdan bulabilirsiniz.

Bazı işlerin daha acil bir şekilde halledilmesi gerektiği açıktır. Acele tercüme hizmeti veren bürolar bu noktada bir adım öne çıkmaktadır. Acil tercüme olarak da bilinen bu hizmet genellikle ek bir ücret karşılığında sunulmaktadır. Peki yeminli tercümanlar nasıl çalışmaktadır?

Noterde yemini olan tercümanlara yeminli tercüman denilmektedir. Bu kişilerin görevi, genel anlamda çevirilerin doğruluğunu kontrol etmek ve düzenleme yapmaktır. Resmi veya özel belgeleri kontrol edebilirler. Ankara’da bir tercüme hizmeti almak için Sincan Tercüme’nin sunmuş olduğu hizmetleri tercih edebilirsiniz.

Tercüme Bürosu Ne İş Yapar?

Tercüme büroları, müşterilerine dil hizmetleri sunan profesyonel işletmelerdir. Temel olarak, bir dilde yazılmış belgeleri diğer bir dile çevirerek, müşterilerin dil engellerini aşmalarına yardımcı olurlar. Hukuki belgelerden iş raporlarına, pazarlama metinlerinden teknik dokümanlara kadar geniş bir yelpazede hizmet sunabilirler. Bürolar; çevirisini gerçekleştirdikleri belgelerin gizliliğini ve güvenliğini sağlayabilmelidir.

İlgili bürolar dil çevirisi dışında birçok ek hizmet de sunabilmektedir. Düzenleme, revizyon, yerelleştirme ve noter onayı gibi ek hizmetlerle müşterilere daha kapsamlı bir dil çözümü sağlamaktadırlar. Konferans gibi etkinliklerde yabancı dilde konuşma yapılırken, söylenilenleri anlamak da önemlidir. Bu amaçla sözlü/sesli çeviri hizmetinden yararlanılabilmektedir.

Tercüman fiyatları ne kadar? Farklı tercüme büroları farklı fiyatlandırma politikalarına sahip olabilir. Hizmet kalitesi ile birlikte hizmetin maliyeti de önemli bir husustur. Güncel fiyatlandırma hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

header-image
Bize Ulaşın

1. OSB. Ahi Evran Mahallesi ASO Bulvarı Sinova
İş Merkezi Kat: 1 No: 4/52 Sincan/ANKARA

2023

Tüm hakları saklıdır.