header-image

Yeminli Tercümanlık 13.04.2023

Yeminli Tercüme Bürosu

Yeminli tercüme bürosu, profesyonel yeminli çevirmenlerle yeminli tercüme başta olmak üzere, sözlü ve yazılı tercümanlık hizmetleri sunan işletmelerdir. Bir tercüme bürosu , pek çok dilde çeviri hizmeti sunabilmektedir. Böylece farklı diller arasındaki bariyerler ortadan kalkmaktadır.

Yeminli tercüme bürosu Ankara ve civarında, şehir nüfusunun kalabalık olmasının da etkisiyle oldukça yüksek oranlarda talep görmektedir. Metinler, konusuna ve türüne göre özelleştirilmiş şekilde tercüme edilmektedir. Yeminli tercümanlar ; genellikle resmî belgelerin yabancı dile olan çevirilerinin doğruluğunu kontrol ederler. Noterde yemin kaydı bulunan çevirmenler, yeminli tercüman olarak isimlendirilmektedir.

Yeminli Tercüme Bürosu Nasıl Açılır? 

Tercüme bürosu açmak için öncelikle yasal gerekliliklere uygun hareket etmek gerekmektedir. Yeminli tercüme hizmeti verebilmek için, noter yeminli tercümanlarla çalışmak gerekmektedir. Bu tür bürolar bahsi geçen koşula uygun en az bir personelle birlikte çalışmak zorundadır.

Yeminli tercüme ne kadar sürer? Yeminli tercüman tarafından çevrilen veya doğruluğu kontrol edilen çevirilerin hazır olma süresi belli faktörlerden etkilenmektedir. Bunlar arasında metinlerin uzunluğu, türü ve içeriği gibi faktörler yer almaktadır.

Ankara yeminli tercüman hizmetleri bakımından yoğun talebin olduğu şehirlerimiz arasındadır. Nüfusunun fazlalığı ve iş kollarının çeşitliliği de bunda etkili olmaktadır. Sincan Tercüme olarak profesyonel ekibimizle hizmet veriyor ve pek çok kategoride çalışmalar yürütüyoruz. Hizmetlerimizi aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

  • Yeminli tercüman
  • Profesyonel metin çevirileri
  • Çok dilli çeviriler
  • Teknik metin ve makale çevirileri
  • Sözlü çeviri

Ankara Yeminli Tercüme Bürosu

Uluslararası faaliyetlerin gün geçtikçe artış göstermesiyle beraber küreselleşme gibi kavramlar daha fazla ön planda yer almaya başlamıştır. İhracat, eğitim ve iş fırsatı gibi olanaklar sayesinde farklı ülkelerin vatandaşları birbirleriyle etkileşim kurabilmektedir. Bu durum, yabancı dillerde iletişim kurma becerisini gerekli kılmaktadır.

Bazen bir e-postayı yanıtlarken bazen de uluslararası bir yayın yapmak istediğimiz için tercümanlık hizmetlerine ihtiyaç duyabiliriz. Bahsi geçen faaliyetler yazılı tercümanlıkla ilgilidir. Ancak kongre, sempozyum gibi etkinlikler için veya yurt dışından gelen misafirlerle iletişim kurmak için sözlü tercümanlığa da ihtiyaç duyulabilmektedir.

Noter onaylı yeminli tercüman nasıl hizmet sunar? Noter yeminli tercümanlar daha önce de sözünü ettiğimiz üzere çevirilerin doğruluğunun onaylanması noktasında son derece önemlidir. Bu sayede profesyonel bir tercüme hizmeti mümkün olmaktadır. Teknik metin, makale veya video alt yazı içeriği olduğu fark etmeksizin tüm metinler için çeviri yapmak mümkündür.

Yeminli Tercüme Noter Onayı Şart mı?

Tercümanın yeminli bir şekilde hizmet sunduğunu kanıtlayabilmek için noter onayı şarttır. Notere kayıtlı yemini olmayan tercümanlar, bu şekilde hizmet verememektedir. Peki Türkiye’nin en iyi tercüme büroları hangileridir? Başarılı bir şekilde faaliyet yürüten bir büroda pek çok dilde çeviriler yapılabilmektedir. Personeller som derece deneyimli ve başarılıdır. Bu firmalar tarafından gerçekleştirilen çevirilerde önemli hatalar da olmaz.

Ankara’da faaliyet gösteren Sincan merkezli tercüme firmamız, ülkenin dört bir yanındaki kullanıcılara hizmet vermektedir. Firmamız aynı zamanda noter yeminli tercüme bürosu kategorisinde hizmet sağlamaktadır. Tercüme fiyatları ; çevrilen metnin uzunluğuna ve türüne göre değişebilmektedir. Üstelik sözlü tercümanlık ile yazılı danışmanlık hizmetleri arasında da süre ve fiyat açısından farklılıklar bulunmaktadır.

Globalleşme adı verilen süreç gün geçtikçe, ülkeler arasındaki sınırları ortadan kaldırmaktadır. Yeni bir dil sayesinde milyonlarla yeni insan ile hem yazılı hem de sözlü iletişim kurulabilmektedir. Bu, yeni ortaklıklar, ilişkiler ve işler anlamına gelebilmektedir. Özellikle de sıfırdan başlayanlar için dil öğrenmek, kısa vadeli bir uğraş değildir. Ancak bu durum, yabancı dilin getirdiği imkanlardan yararlanmayacağınız anlamına gelmez. Firmamız ile birlikte çalışın, sözlü veya yazılı tercümanınız biz olalım!

Ankara En iyi Tercüme Büroları

En iyi tercüme bürolarının bazı özelliklerinden daha önce bahsetmiştik. Bu özelliklere deneyim, tercümanların niteliği, referanslar ve fiyatlandırma gibi kriterler de dahil edilebilir. Acil durumlar için hızlı hizmet sunmak da son derece önemlidir. Ancak böyle bir durumda ücretlendirme de değişebilmektedir. Peki yeminli tercüme kaç TL? Daha net bir fiyatlandırma için çevrilmesi planlanan metnin kelime sayısı, türü ve diğer detaylar paylaşılmalıdır. Bu konuda bizimle iletişime geçebilir ve aklınızdaki projeleri bizimle paylaşabilirsiniz.

Yeminli tercüme bürosu açma şartları nelerdir? Bu tür bürolar adından da anlaşılacağı üzere, noter yeminli personellerle çalışmaktadır. Bu sayede müşterilere en iyi şekilde hizmet verilebilmektedir. Noterde yemini kayıt altına alınmış olan tercümanlar sayesinde onaylı çeviriler mümkün olmaktadır. Tercüme bürolarıyla çalışmak, işlerinizi hızlı ve profesyonel bir şekilde tamamlamanıza katkı sağlayabilir.

header-image
Bize Ulaşın

1. OSB. Ahi Evran Mahallesi ASO Bulvarı Sinova
İş Merkezi Kat: 1 No: 4/52 Sincan/ANKARA

2023

Tüm hakları saklıdır.