header-image

Yeminli Tercümanlık 13.04.2023

Yeminli Tercüme Fiyatları

Yeminli tercüme fiyatları ne kadar? Çevirisi yapılacak veya kontrol edilecek metinler farklı dillerde olabilmektedir. Bazı metinler sadece birkaç paragraftan oluşurken, bazıları da sayfalarca sürmektedir. Dolayısıyla çeviri için harcanan efor, metinden metne değişmektedir. Bu nedenle çeviri ücretleri genellikle önceden net olarak bilinememektedir. Bazı firmalar çeviri fiyatları belirlemek için kelime sayısını dikkate alırken bazıları da sayfa sayısına odaklanabilmektedir. Ayrıca çevirisi yapılacak olan dil de önemli bir husustur.

Yeminli Tercüme Fiyatları 2023

Giderek daha da globalleşen dünyada, uluslararası iş ve anlaşmaların sayısı artmaktadır. Bu durum, farklı diller arasında sözlü ve yazılı tercüme gereksinimini de arttırmaktadır. Yapılan çevirinin doğruluğundan emin olmak önemli bir husustur. Peki yeminli tercüme ücreti ne kadar?

Daha önce çeviri ücretlerinin belli kriterlerden etkilendiğinden söz etmiştik. Yeminli tercüme ücretleri ; çevrilecek metnin türüne ve uzunluğuna bağlı olarak değişebilmektedir. Ayrıca sayfa başına çeviri ücreti ve kelime başına çeviri ücreti gibi farklı fiyatlandırma kriterleri de vardır. Dolayısıyla tercüme fiyatları için tek bir tutar söylemek doğru olmaz.

Sincan tercüme hem sözlü hem de yazılı alanda tercüme hizmetleri sunmaktadır. Günümüzde en çok İngilizce tercüme talebi olsa da Almanca ve Arapça çevrilere de yüksek oranda talep gelmektedir. Sizler de tercümanlık gereksinimlerinizi profesyonellerle karşılayın, başarıdan ödün vermeyin.

  • Doğum ve ölüm belgesi
  • Diploma ve transkriptler
  • Mahkeme kararları

Yeminli Tercüme Fiyat Listesi

Noter onaylı tercüme fiyatları ne kadar? Noter yeminli çeviri olarak da bilinen bu hizmet aslında doğrudan noter tarafından gerçekleştirilmez. Çeviri, noterde yemini bulunan tercümanlar tarafından yapılır. Peki yeminli tercüme işe yarar?

Bu çeviri yöntemi, noter tarafından yetkilendirilen tercümanlarla yapıldığından yetkili kişiler tarafından resmi statüde kabul edilmektedir. Genellikle resmi evrak çevirisi yapmaktadırlar. Yeminli çevirmenler tarafından tercüme edilen metinler ıslak imzalı ve mühürlüdür. Yeminli tercüme, özellikle de resmi ve hukuki belgelerin çevirisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu tür çeviriler; mahkemeler, bürokratik kurumlar ve diğer resmi kuruluşlar tarafından kabul edilen yasal çevirilerdir.

Peki tercümanın yeminli olması nasıl bir fark yaratır? Yemin, çevirilerin dürüstlük ve gizlilik gibi ilkelere uygun olarak yapıldığına dair bir taahhüt görevindedir. Yeminli tercüme kapsamındaki bazı yasal belgeler aşağıdaki gibi sıralanabilir;

Yeminli Tercüme Bürosu

İlgili bürolar, yeminli tercümanları aracılığıyla kontrol ve çeviri gibi hizmetler sunmaktadır. Çeviri hizmeti alan kişi veya firmaların haklarını koruyan bazı ilkeler bulunmaktadır. Profesyonel çeviri büroları bu kriterleri dikkate alarak faaliyetlerini yürütmektedir. Bahsi geçen ilkeler arasında hızlı ve hassas doğrulukta çeviri, belgelerin gizliliği ve güvenliği ve onay gibi kriterler yer almaktadır.

Bazen hukuki prosedürlere ya da vize başvurularına ait belgelerin acil bir şekilde çevrilmesi gerekebilmektedir. Böyle durumlar için acil çeviri hizmeti veren yeminli tercüme büroları vardır. İlgili belgelerin resmiyetini muhafaza etmek ve sürdürülebilir kılmak için gizlilik ve güvenlik esaslarını dikkate almak son derece önemlidir. “ 1 Sayfa Çeviri Kaç TL?

1 sayfa çeviri üzerinden fiyat veren firmalar olduğu gibi, 1000 karakter uzunluğunda bir metin üzerinden fiyat listesi sunan bürolar da mevcuttur. 1000 karakter çeviri ücreti 2023 yılında ne kadar? Karakter veya sayfa başına ücret veren bürolar bu şekilde bir ücretlendirmeye gidebilmektedir. Ancak verilen hizmetin niteliği, fiyat konusunda belirleyici olmaktadır.

Sözlü, yazılı ve yeminli çeviri türleri birbirlerinden farklıdır ve farklı ücretlendirmelere sahiptir. Ayrıca büronun fiyat politikaları da ücretlendirme konusunda etkili olmaktadır. İşlerini profesyonelce icra eden çevirmenlere sahip Sincan Tercüme ile kaliteyi, ekonomik fiyatlarla yakalamak güç değil.

header-image
Bize Ulaşın

1. OSB. Ahi Evran Mahallesi ASO Bulvarı Sinova
İş Merkezi Kat: 1 No: 4/52 Sincan/ANKARA

2023

Tüm hakları saklıdır.